Cyberghost VPN

Met een VPN is het mogelijk om je privacy te beschermen. Het webverkeer wordt via een gecodeerde verbinding via een externe server geleid om je gegevens af tes chermen. Het is een sterke tool en Cyberghost is een goede VPN om hiervoor te gebruiken. Het heeft een zeer groot netwerk van VPN servers en we hebben bij testen gezien dat je tot zeven apparaten kunt verbinden. Het is ook mogelijk om het verder uit te breiden.

Hoeveel kost Cyberghost?

Er zijn verschillende abonnementen. De prijs is verschillend en het beste kun je hiervoor de site van Cyberghost bezoeken. De abonnementen zijn qua prijs wel iets hoger dan de gangbare tarieven. Net als eigenlijk alle aanbieders van VPN diensten is er ook een korting als je iets langer het abonnement afsluit. Het is mogelijk om voor meerdere jaren een abonnement af te sluiten. Natuurlijk is het prijstechnisch interessant om hier direct mee te starten. We adviseren echter om eerst met een proefmaand te beginnen. Zo kun je ontdekken of het ook echt wat voor je is. Wel zo prettig. Ze hebben ook een hoog beveiligde server (Nospy servers) waar je gratis gebruik van kunt maken als je een abonnement afsluit van langer dan een maand. Hier vertellen we je zo graag meer over.

Een abonnement afsluiten

Het is heel gemakkelijk om een cyberghost plan af te sluiten. Het is mogelijk om met een creditcard af te rekenen, paypal en zelfs met bitcoins. Wanneer je met bitcoins betaald ben je natuurlijk nog anoniemer. Het is ideaal om hier gebruik van te maken. Er zijn ook add-ons waar je gebruik van kunt maken. Het is mogelijk om met een abonnement tot zeven apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Hierdoor is het een goede deal voor gezinnen. Het is dan mogelijk om meerdere apparaten aan te sluiten, zoals de smartphones, tablets, iPad, computer of iMac. Bij veel andere aanbieders zien we dat de max voor het aantal verbindingen vaak op vijf ligt. Een VPN is een sterk hulpmiddel om je te beschermen tegen veel dreigingen. Het is echter niet een waterdicht middel. Het is daarom goed om een virusbescherming te kiezen en een wachtwoordbeheerder te gebruiken. Ook is het goed om gebruik te maken van twee-factor authenticatie. Tenminste wanneer dit mogelijk is.

Krijg je waar voor je geld?

Cyberghost heeft ook Nors servers. Ze zijn afgestemd op een faciliteit met een zeer hoge beveiliging server. Ze staan in Roemenië en zijn van Cyberghost VPN. Het is te vergelijken met de veilige servers van ProtonVPN. Ze hebben ook een grotere fysieke beveiliging. Daarnaast zijn er multi hop verbindingen. Naast de VPN abonnementen is het ook zo dat Cyberghost malware- en advertentie blokkering aanbiedt. We vinden het zelf beter om deze zaken afzonderlijk te gebruiken en niet in combinatie met een VPN. Gebruik een stand-alone blokkeer software of anti softwareprogramma.

Vrijstellen van Url’s en een IP adres

Wat mooi is bij Cyberghost in tegenstelling tot andere aanbieders van VPN diensten is dat ze vaak proberen om dezelfde IP adressen te gebruiken. Zo lijkt het verkeer minder op het verkeer van een VPN servers. Het wordt het tokenized systeem geneomed. Speciale IP adressen worden dan gekoppeld aan het gebruik van de gebruikers. De toegewijde IP adressen zijn beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Canada en de Verenigde Staten. Er geldt wel een aanvullend tarief hiervoor.

Er zijn meer VPN bedrijven welke hun diensten uitbreiden met soortgelijke services. Ook zie je dat veel VPN diensten hun pakket uitbreiden met extra diensten. Denk aan een password manager en e-mail bewakingsservice of cloudservice om bestanden op te slaan. Het is natuurlijk prettig om meerdere zaken onder één dak te hebben.

Speciaal voor windows

Voor Windows heeft Cyberghost een aanvulling gemaakt. Het is mogelijk om een extra pakket voor windows te kiezen om de beveiliging nog beter te maken. De privacybescherming wordt dan net iets beter afgestemd op het gebruik van de programma’s van windows.

Servers en serverlocaties

Hoe meer server locaties er zijn bij een VPN aanbieder, hoe meer opties er zijn om de beste server te kiezen. Het is daardoor gemakkelijker om te zorgen voor een optimale werking van het VPN netwerk. Cyberghost heeft rond de zevenduizend servers die in negentig landen staan. Ze hebben hiermee het grootste aantal servers van alle VPN aanbieders. De meeste servers staan in het Verenigd Koninkrijk en daarnaast is er een mix van servers over de hele wereld. Ook in de regio’s met een meer behouden internetbeleid hebben ze servers. Denk hierbij aan de landen Turkije, Vietnam, Rusland, Hong Kong en China. Alleen Expressvpn heeft in meer locaties een server staan, namelijk vieren negentig landen. Niet alle servers van Cyberghost zijn hetzelfde. Ze hebben allerlei servers geconfigureerd.Ze zijn zeer transparant. De servers maken geen gebruik van Ram, waardoor er geen gegevens naar een harde schijf worden opgeslagen. Wanneer een hacker en locatie e kraakt dan heeft hij hier eigenlijk niets aan.

Jouw privacy met Cyberghost

Het is belangrijk natuurlijk dat je de VPN vertrouwt. Ze zouden eventueel net als de internetprovider inzicht kunnen hebben in jouw internetgebruik. Bescherming van de activiteiten is belangrijk. Daarom gebruik je een VPN. Dus hoe goed beschermen ze jouw internetgegevens? Laten we hier eens naar kijken bij cyberghost.

Alle informatie die Cyberghost verzamelt en ook wat daarmee gebruikt staat netjes in het privacybeleid. Het is niet al te gemakkelijk te lezen. Ze zeggen echter dat er geen gebruiker IP-adressen, Dns-queries, surf geschiedenis, verbinding, ontkoppelen tijdstempels, de duur van de sessie, de bandbreedte of de VPN server waar verbinding mee gemaakt wordt gebruikt wordt. Het is natuurlijk perfect. Het bedrijf geeft aan dat er alleen inkomsten worden verdient uit de abonnementen van de klanten. Een VPN moet de gegevens van de klanten beschermen en er mag geen schijn zijn, dat het wordt verstrekt aan andere partijen.

De snelheid en de prestaties

Het gebruik van een VPN heeft eigenlijk altijd een impact op de internetsnelheid. Het wordt met tests ook duidelijk aangetoond. De Cyberghost VPN heeft in verschillende snelheidstesten goede resultaten laten zien. Grofweg wordt de downloadsnelheid 13 procent lager en de uploadsnelheid 26,7 procent.

Een solide keuze: Cyberghost

Met de vele servers is Cyberghost ideaal voor iemand die een VPN zoekt voor meer specifieke activiteiten. De goede snelheid scores uit de testen zorgen dat het allemaal mogelijk is. WE houden ook van het feit dat Cyberghost Wireguard helemaal omarmd. Het interface is ook goed te noemen.

Voordelen

  • Grote en goede servers welke goed gedistribueerd zijn
  • Tot maximaal zeven gelijktijdige verbindingen
  • Meerdere add-ons

Nadelen

  • De prijs van de abonnementen
  • Geen audit van derden
  • Minder helder privacybeleid