Besparen op je internet abonnement

We hebben er al eens eerder over geschreven, financieel zijn het verschrikkelijke tijden… Torenhoge inflatie, energiecrisis en een oorlog aan de Europese grenzen zorgt voor druk op de koopkracht. In ons artikel ‘6 tips om geld te besparen tijdens hoge inflatie‘ schreven wij al over besparen op je internet kosten. In dit artikel gaan we daar nu dieper op in want internetten hoeft niet duur te zijn!

Welk internet abonnement kies je?

Dat is een hele goede vraag, wat voor internet abonnement moet je afsluiten? Er zijn zoveel internet abonnementen op de markt zodat jij misschien door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele handige websites waar je met een paar drukken op de knop kunt internet vergelijken via internetten.nl.

Voordat je gaat vergelijken wat het goedkoopste internet abonnement is moet je wel helder hebben wat voor internet jij nodig bent.

  • Hoeveel personen gebruiken het internet?
  • Doe je aan online gamen
  • Stream je het hele internet plat?
  • Of deel je internet met de buren?

Voor ieder is er een passend internet abonnement.

Glasvezel internet abonnement goedkoop

Glasvezel internet abonnement of toch niet?

Dat is een goede vraag, over het algemeen is een glasvezel abonnement iets duurder dan een traditioneel contract. Tevens is glasvezel nog niet in heel Nederland te verkrijgen, check daarom altijd eerst goed of bij jou in de straat glasvezel verkrijgbaar is. De meeste grote online vergelijkwebsites doen die check voor jou.

Is bij jou in de straat glasvezel verkrijgbaar… dan moet je jezelf afvragen of je super snel internet nodig bent. Als jij onderstaande vragen met ja kan beantwoorden zou ik voor glasvezel gaan:

  • Meerdere keren per week ga ik online gamen?
  • Iedere avond binge watch ik de tofste series?
  • Er draaien meerdere beveiliging camera’s op mijn erf?

Kun jij 1 of meerdere vragen met ja beantwoorden? Ga dan voor glasvezel!

internetten.nl hoe werkt het

Goedkoopste internet abonnement op dit moment

Om de proef op de som te nemen ben ik zelf even naar een internet abonnement prijsvergelijker gesurft. Ik ben namelijk zelf ook heel erg benieuwd wat op dit moment het goedkoopste internet abonnement is!

Voor deze test ben ik naar de website van Internetten.nl gegaan, onderdeel van gaslicht.com en opgericht door Ben Woldring.

Wat een super overzichtelijke website is dit zeg, je hoeft niet veel meer te doen. Op de homepage zie je namelijk direct de goedkoopste internet abonnementen op een rij. Maar er kan maar één de goedkoopste zijn en dat is Ziggo.

Binnen dit abonnement valt het start pakket, standaard internet, tv-start en een tv kastje. Echter kunnen veel mensen hiermee goed uit de voeten..

Wil je toch iets sneller internet afsluiten dan adviseer ik jou om zelf een test te doen en al je wensen in te vullen zodat de website van internetten.nl voor jou de beste keuze naar voren haalt.

goedkoopste internet abonnement
ZIGGO heeft het goedkoopste internet abonnement

Alleen internetten en geen tv abonnement

Tegenwoordig is het ook mogelijk om helemaal geen tv-abonnement meer af te sluiten. Want vraag jezelf eens eerlijk af; hoeveel (traditionele) televisie kijk jij nog?

Inderdaad heel weinig, veel jongeren kijken alleen nog maar Youtube, Netflix of Disney+. Waarom zou je dan in hemelsnaam nog een TV abonnement afsluiten? Precies, niet!

Wil jij dus besparen op je internet/tv kosten, sluit dan alleen een internet abonnement af en betaal niet onnodig voor TV. Bij heel veel aanbieders kun je gewoon kiezen voor enkel een internet abonnement.

Stop dus met onnodig vaste lasten te betalen voor je tv, stap over op een internet abonnement! Stream met een chromecast de tofste youtube video’s, Netflix Series en Disney Classics.

Dit scheelt je al snel een tientje in de maand! Dat lijkt niet veel, maar doe dit eens x12? Inderdaad, dan is het €120,- en daar kun je als student toch al snel een paar weken boodschappen van doen.

Plaats een reactie