Tips om langer van je parfum te genieten

Als je parfum op doet wil je dat de geur zo lang mogelijk blijft hangen. Zeker bij duurdere parfums mag je verwachten dat de geur lang merkbaar blijft, maar toch vervliegen de meeste luchtjes na een paar uur. Gelukkig zijn er tips die je kunt toepassen om langer van je parfum te genieten. Lees snel verder om onze tips te ontdekken! 

Breng parfum aan op de juiste plekken

Wist je dat … parfum langer blijft hangen als je het op puls punten spuit? Puls punten zijn punten op je lichaam waar je je hartslag kunt voelen. Denk bijvoorbeeld aan je hals, je polsen, de binnenkant van je elleboog en achter je oren. Dit zijn ook de plekken die warmer zijn dan andere lichaamsdelen, waardoor de parfum beter kan verdampen. Dit zorgt er weer voor dat je de geur langer ruikt. 

parfum aanbrengen

Verzorg je huid 

Parfum blijft het beste op de huid liggen als je huid niet te droog is. Een goed gehydrateerde huid zorgt ervoor dat je de parfum beter ruikt en daarom is het altijd aan te raden om je lichaam te verzorgen voordat je parfum opspuit. Smeer je armen, benen, handen en hals in met een bodylotion voordat je de parfum opspuit en je zult merken dat de parfum langer blijft hangen. 

Gebruik verschillende producten uit dezelfde lijn

Heb je een parfum waar een volledige lijn van is gemaakt? Dan is het slim om in alle producten van die lijn te investeren. Denk bijvoorbeeld aan een douchegel of bodylotion in dezelfde geur als de parfum. Als je deze producten samen gebruikt, dan ruik je de geur beter en blijft de geur bovendien langer hangen. Verschillende producten uit dezelfde lijn hebben hiernaast een positief effect op elkaar, waardoor de geur vanaf het moment dat je de producten gebruikt sterker is. 

Spray je parfum 

Spray je parfum, maar wrijf je polsen niet tegen elkaar! Dit zorgt er namelijk voor dat je de ingrediënten uit de parfum door elkaar mengt, waardoor de geur veranderd. Parfum is namelijk gemaakt om te verstuiven en te verdampen. Zorg er dus voor dat je de parfum opspuit door het flesje zo’n 20 tot 30 centimeter van je lichaam te houden en laat de parfum daarna gewoon met rust.

Bewaar je parfum op de juiste manier

Alhoewel je sommige flesjes in het zicht wilt bewaren omdat ze zo mooi zijn, heeft dit meestal een negatief effect op de kwaliteit van de parfum. Zorg ervoor dat je je parfum altijd op een koele en donkere plek te bewaren. Op die manier verdampt je parfum minder snel en wordt je parfum niet blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals zonlicht of te hoge temperaturen. 

Wil je het optimale effect uit je parfum houden, dan is het ook slim om je parfum op te spuiten zodra je onder de douche vandaan komt. Niet alleen omdat je dan andere producten en geuren van je af hebt gespoeld, maar ook omdat je lichaam nog warm is als je net onder de douche vandaan komt. Zo neemt je huid de parfum sneller en makkelijker op en kun jij langer van je parfum genieten. 

Plaats een reactie