Bescherm je haar tegen zout water deze zomer

Hoe bescherm je haar tegen zout water? De zomervakantie is in volle gang en de kans is groot dat je dit artikel leest vanaf je ligstoel op het strand van je vakantiebestemming. De vakantie is genieten, maar al dat zoute water kan funest zijn voor je haar. Geen zorgen, want er is een manier om je haar te beschermen met minimale inspanning. Zo bescherm je je haar tegen zout water.

Maak je haar nat met douchewater voordat je de zee in gaat

Het is een veel voorkomende misvatting dat als je je haar nat maakt voordat je de zee in gaat, het zwaar wordt. De waarheid is dat nat haar eigenlijk minder weegt dan droog haar. Dit komt doordat watermoleculen lichter zijn dan luchtmoleculen en dus minder massa hebben. Is je haar al nat voordat je de zee in gaat, dan heeft je haar al watermoleculen opgenomen, waardoor het zout water minder goed kan opnemen. Dit zorgt er weer voor dat je na het zwemmen in de zee minder last hebt van droog of “touwerig” haar. Spoel je haar na het zwemmen in zout water na met douchewater voor optimaal effect. 

bescherm je haar

Bescherm je haar met verschillende haarstijlen

Ga je een dag naar het strand? Dan is het een goed idee om je haar vooraf te vlechten of een knot te maken. Door je haar te vlechten of op te steken, wappert je haar minder. Dit zorgt er weer voor dat je punten langer mooi blijven, waardoor je haar er gezonder uitziet. Heb je last van droog haar na een dag aan het strand? Behandel je hele haar dan ook met een goede olie, zoals kokosolie. Dit zorgt ervoor dat zout water ook wordt afgestoten, waardoor je haar blijft glanzen en zacht aanvoelt. Breng het product aan nadat je je haar hebt gevlochten voor extra bescherming. 

Gebruik de juiste producten 

Zowel de zon als het zeewater hebben effect op je haar. Zorg er daarom voor dat je de juiste producten gebruikt voordat je naar het strand gaat. Je kunt ervoor kiezen om je haar te behandelen met een leave-in conditioner om je haar te beschermen tegen zout water. Wil je je haar echter ook beschermen tegen de zon? Kies dan voor een serum met SPF. Je hoeft dus geen zonnebrandcrème in je haar te smeren, want hier bestaan speciale producten voor. 

Behandel ook je hoofdhuid met een olie met SPF of zonnebrandcrème. Wil je liever geen zonnebrand op je hoofdhuid smeren? Kies dan voor arganolie. Arganolie is rijk aan antioxidanten en vitamine E en zorgt er bovendien voor dat het haar niet uitdroogt door de zon. Hierdoor vermijd je haaruitval en houd je je haar ook na een dag in zout zeewater gezond.